Hjælpepakken hjælper ikke !

2020-09-30T17:01:13+00:00September 24th, 2020|0 Comments

Den socialdemokratiske regering har netop dekreteret, at restauranter, barer og caféer skal holde lukket fra kl. 22.00. Det gør et kæmpe indhug i den type virksomheders omsætning, idet en betragtelig del heraf ligger i de sene aftentimer. Og Socialdemokraternes hjælpepakke hjælper ikke – i hvert fald slet ikke i tilstrækkeligt omfang.

 Problemet er at hjælpepakken handler om at afhjælpe faste udgifter som f.eks. leje af lokaler, lys, strøm og vand, men ikke hjælper virksomhederne i forhold til lønninger til deres personale. Baren står altså stadig med en stribe lønudgifter, som man ikke henter omsætning nok ind til at kunne betale. Her henviser regeringen til arbejdsfordelingsordningen – men det er en ordning som slet ikke passer til barer og caféer. Arbejdsfordelingsordningen passer til industrien, hvor der er mange ansatte og hvor mange ansatte har de samme kompetencer, men i en bar eller en café, hvor der er få ansatte med forskellige opgaver, så kan man ikke sætte kokken til at være tjener noget af tiden, for hvem skal så lave maden?

Den socialdemokratiske regering burde have taget bestik af, at det er en helt anden sektor, man nu delvis lukker ned og skræddersyet hjælpepakken til barerne, caféernes og restauranternes behov. Og så burde man også have set på, hvordan man kan hjælpe virksomheder – teltudlejere og eventbureauer – som lever af private fester og virksomhedsfremstød, der nu i stort omfang lukkes ned.

Jeg vil ikke anfægte regeringens gode vilje, men der kommer ikke mange point ind på kontoen for udførelsen – og derfor er Dansk Folkeparti heller ikke med i aftalen.