Mens Folketinget holder lukket bløder turismen!

2020-10-01T15:58:52+00:00July 2nd, 2020|0 Comments

Sommeren i år byder på andre risici end solskoldning, krabber og brandmænd på badeturen.

Der er bestemt grund til at glæde sig over, at ferie- og campingturismen får lov at udfolde sig i sommer. Men mens vi nok kan forvente travlhed og kø i Blåvand, Gilleleje,  Ebeltoft, Blokhus, Fanø og mange andre dejlige steder, så sover byerne.

Og på hotellerne i Danmark ser det skidt ud. I juni plejer hotellerne i f.eks. i Trekantsområdet at have en belægning på mere end 70 pct. I år ar tallet nede på 27 pct. Langt værre ser det endda ud i Aalborg og i Odense hvor belægningen pt. er henholdsvis 22 og 16 pct.

Det er ikke kun udlændingene – men også danskerne der er blevet væk fra hotellerne. Jeg tror desværre, at Regeringens politiske grænselukning og den efterfølgende langstrakte åbningsproces bærer en del af skylden. 

Den største tidsel er 6-dagesreglen. Der er reelt ingen udenlandske gæster der overnatter mere end 2-3 dage på danske hoteller og feriecentre. Senest har Regeringen åbnet op for at norske gæster kan få adgang til Danmark uanset opholdslængde. Jeg ved ikke om statsministeren havde forventet applaus. Sagen er desværre den, at virksomheder og turister allerede har indrettet sig efter udmeldingerne d. 29. maj, hvor meldingen var at danskerne skulle blive i Danmark, og hvor det fremgik at udlændingen kun i meget begrænset omfang ville få adgang til Danmark. Sommeren er for mange allerede planlagt. Og regeringens modeller er svær at navigere i for virksomheder og turister.

Regeringens stop’n go tilgang til grænseåbningen vil efter DF’s vurdering give helt unødvendige økonomiske tab i turismen og genopretningen vil vise sig meget vanskelig.