Hvorfor modarbejder Enhedslisten og Radikale luftfartsbranchen?

2020-10-01T16:02:35+00:00June 22nd, 2020|0 Comments

Hvorfor vil regeringens støttepartier nu til at stille yderligere krav til de danske luftfartsselskaber. Krav som selskaberne så skal honorere, alt mens deres udenlandske konkurrenter kan flyve på frihjul.

Således er nyeste melding fra flere støttepartier, at de ”gerne vil forhandle luftfartens vilkår, men det skal være på en grøn måde”, udtaler de radikales transportordfører bl.a. Enhedslistens transportordfører udtalte i samme forbindelse, at ”enhver støtte til luftfartens genstart skal mødes med modkrav” … citat slut.

Har ingen af disse støtte partier fattet alvoren? De dansk baserede selskaber skal da ikke tvinges ind i en politisk aftale, hvor de ender med at blive dårligere stillet end deres udenlandske konkurrenter.  Ønsker regeringens støttepartier at Danmark skal miste vores vigtigste mulighed for at rejse direkte ud og ind af Danmark – og at eksempelvis Danmarks største arbejdsplads i Kastrup skal blive til en kulisse? Det er i hvert fald ikke gavnligt for danske interesser at skabe dén usikkerhed for de over 23.000 arbejdspladser som alene lufthavnen i Kastrup genererer, men også de mange arbejdspladser bl.a. i Billund, Aalborg og Aarhus bør jo udvikles fremfor afvikles!

Må jeg bare minde om hvor svært det er for dansk luftfart og vil være det de næste mange år. Lån er ikke gratis, og nu går de røde støttepartier i brechen  om nye fordyrende krav til flyselskaberne!