IT-koks skal ikke hindre udbetalinger til kriseramte virksomheder

2021-01-14T15:34:42+00:00January 12th, 2021|0 Comments

 

Jeg bliver ked af det og faktisk rasende, når jeg i flere medier kan læse, at ”tekniske udfordringer” i Erhvervsstyrelsen har medført, at mere end 300 selvstændige ikke har fået behandlet deres ansøgninger til hjælpepakkerne siden september måned.

IT-kokset medfører afskedigelser i brancher, som er tvangslukkede af regeringen, fordi de berørte virksomheder ikke kan få udbetalt deres hjælpepakker. De har ventet i månedsvis og er nu nødt til at afskedige personale.

Regeringen med statsministeren i spidsen bryster sig af, at hjælpepakkerne holder hånden under arbejdsmarkedet. Javel ja, men det kræver jo, at systemet fungerer.
Jeg ved ikke, hvordan Erhvervsministeren har forestillet sig, at virksomhederne skal kunne overleve, når de hjælpepakker, de er afhængige af, rent faktisk ikke virker i praksis? Virksomhederne har ingen omsætning, men de faste omkostninger forsvinder jo ikke. Det er mig ubegribeligt, hvordan det kan ske, at virksomheder skal vente i månedsvis pga. IT-problemer i Erhvervsstyrelsen.

Dansk Folkeparti og jeg som partiets erhvervsordfører, kræver nu en politisk redegørelse fra erhvervsministeren med information om, hvad ministeriet og Erhvervsstyrelsen har gjort for at få sikret rimelig sagsbehandlingstid og rimelige udbetalingssystemer overfor alle de berørte virksomheder. Den nugældende praksis kan vi ikke være bekendt!