Nej tak til ufinansierede skattelettelser!

2021-01-20T15:54:20+00:00January 20th, 2021|0 Comments

 

”Fordi uligheden stiger, er det ikke ensbetydende med, at det skader den svageste del af befolkningen…” Sagde Nye Borgerliges finansordfører til flere medier, da han forsvarede deres økonomiske plan. En plan, der vil give skattelettelser for cirka 80 milliarder kroner, primært til de mest velstillede. Faktisk er man ved at opjustere til 100 milliarder. Vel at mærke uden at skele til, eller anvise tilnærmelsesvis hele finansieringen heraf.

Hvordan kan man i alvor mene, at det ikke skader den svageste del af befolkningen, handicappede, socialt udsatte og landets pensionister, når Nye Borgerlige fremfører, at en 9 år lang nulvækst i overførselsindkomster skal være med til at finansiere skattelettelser til dem med de højeste indkomster?

En sådan nulvækst betyder, at ydelsen forringes år efter år, da købekraften forringes. Nye Borgerlige vil også fjerne beskæftigelsesfradraget. Det er et mindre problem, men det rammer også forkert, da det fradrag er mest værd for de lavest lønnede. Så vi kommer ikke udenom, at når partiet vil fjerne mere end hver 8’ krone på finansloven, ja så vil det naturligvis få meget alvorlige konsekvenser.

Mon ikke de foreslåede besparelser på de offentlige udgifter betyder færre varme hænder, hvilket også vil ramme de svageste og udsatte. Mindre politi og mindre personale i sundhedssektoren. Man tør jo slet ikke tænke på, hvordan Danmark ville have været stillet under Corona-pandemien, hvis det var Nye Borgerlige, der skulle bestemme.

Dansk Folkeparti vil gerne gennemføre skattelettelser, men de skal være fair og præcist finansierede, så vi kommer ikke til at stemme for Nye Borgerliges milliardskattelettelser til dem, der allerede har mest. Det er ”hokus-pokus-politik” og det bliver de svageste i samfundet, der skal betale gildet.