Skal Sandvad ved Vejle være et nyt Kærshovedgård?

2021-11-04T10:38:32+00:00November 4th, 2021|0 Comments

Centret Sandvad bliver ikke det nye Kærshovedgård. Sådan lød det betroligende fra Røde Kors og myndighjederne så sent som i september måned.

Og sikke da en forsikring. Nu – en måned senere – er lyden en helt anden. Nu er det pludselig en række flygtninge, der tidligere er dømt for personfarlig kriminalitet, som skal flyttes til Sandvad og dermed placeres lige midt i en levende landsby, og det er mildest talt bekymrende. Lokalbefolkningen, som jeg i øvrigt selv er en del af, risikerer at skulle dele Netto med udenlandske seksualforbrydere og mordere – og skolebørnene skal med samme busser til og fra Sandvad. Ja busstoppet er nærmest lige udenfor centret. Nu oplever vi så tilmed at man ikke engang få klar besked i sagen.

Det kan simpelthen ikke passe, og derfor har vi i Dansk Folkeparti rejst sagen for udlændinge- og integrationsministeren Mattias Tesfaye. Lokalbefolkningen kræver svar og har indkaldt til borgermøde. Vi kræver svar. Hvorfor skal flygtninge dømt for mord, drab og seksualforbrydelser pludselig placeres i Sandvad – og ikke på Kærshovedgård som regeringen jo syntes er så fint? Er de i øvrigt dømt til udvisning?

Én ting er de mange fejlagtige oplysninger lokalbefolkningen har fået, noget andet er den utryghed og frygt, som nu får frit løb. For hvem i alverden vil være nabo til dømte mordere og seksualforbrydere? Hvem vil sende sine børn og børnebørn en tur forbi området i ærinder, hvis det er sådan nogle typer, de kan støde ind i?  Det skal stoppes.  Hvis regeringen mangler kapacitet til udviste kriminelle flygtninge, er der masser af ledig flykapacitet for tiden!